Career Advisor

De zoektocht naar een nieuwe baan

Wil je graag van job veranderen? Ben je ontslagen? Of ben je al langere tijd inactief en wil je graag weer aan de slag? Wat de reden ook is, de eerste stap in de zoektocht naar een nieuwe baan is een zicht krijgen op je sterktes en talenten. Uit welk soort taken haal jij instant energie? Na welk soort werkdag kom je fluitend terug naar huis van je werk? Waar ben je écht goed in en wat doe je graag? Deze vragen hoef je uiteraard niet alleen op te lossen. Veel mensen doen beroep op ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe baan. Als eerste stap kan je eens gaan praten met je vrienden of familie. Zij kennen je het best en kunnen je ongetwijfeld goede tips en inzichten geven.

Career Advisor

Loopbaanbegeleiding

Wie op zoek is naar een meer objectieve en professionele begeleiding, kan absoluut gebaat zijn bij een gesprek met een loopbaanbegeleider of career advisor. Dit zijn specialisten die samen met jou op zoek gaan naar je droomjob. Samen brengen jullie jouw talenten en groeipunten in kaart en zoek je uit wat voor jou de ideale baan kan zijn. Misschien is een volledige carrièreswitch wel wat jij nodig hebt? Of net iets in dezelfde sector als je vorige baan, maar in een ander type organisatie? Ben je iemand die graag zelfstandig werkt of iemand die beter in een groot team functioneert? Wat liep er goed en minder goed in je vorige functies?

Nadat je een zicht hebt gekregen op welk type baan en sector interessant voor je kunnen zijn, kan je starten met solliciteren. Je loopbaanbegeleider helpt je ook met vacatures selecteren, je CV na te lezen en kan sollicitatietips geven. Een career advisor bekijkt met andere woorden samen met jou je talenten in een breder geheel zodat jij een heuse stap dichter komt bij je nieuwe droomjob!