VCA trainingen

Ontdek hier de waarde van VCA trainingen

Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers eisen stellen aan veilig werken, vooral als er sprake is van een gevaarlijke omgeving of risicovolle werkzaamheden. In dit geval is het zeer gunstig wanneer je beschikt over een VCA diploma waarmee je aantoont bewust te zijn van de gevaren en veilig en gezond werkt. Het is niet alleen aantrekkelijk voor opdrachtgevers, maar ook voor jezelf en de andere medewerkers. VCA trainingen zijn niet bij wet verplicht, maar het is wel de enige manier om te kunnen aantonen dat je wel degelijk op de hoogte bent van gevaren die tijdens de werkzaamheden naar voren kunnen komen.

VCA trainingen

VCA Trainingen: Basis VCA en VOL VCA

Door middel van VCA Trainingen leer je wat de gevaren zijn, maar ook hoe je hier mee om moet gaan. Na afloop van de training is er sprake van een examen. Bij een goed resultaat ontvang je  een VCA diploma dat in veel gevallen veel waarde heeft: het is tegenwoordig steeds vaker een vereiste om te mogen werken in een risicovolle omgeving. VCA trainingen zijn de standaard voor veilig werken: je haalt je persoonscertificering VOL-VCA of Basis VCA. Het diploma staat voor veilig en gezond werken. 

Basis VCA is de opleiding basisveiligheid voor operationele medewerkers: het is geschikt voor medewerkers die dagelijks te maken krijgen met risico’s tijdens werkzaamheden. De VOL VCA training is voor operationele leidinggevenden. Zij kunnen met het diploma aantonen zich bewust te zijn van de gevaren en in hun werkzaamheden rekening houden met risico’s voor de werknemers en de omgeving.