thuis werken

5 ideale beroepen voor wie graag thuiswerkt

1 – Gastouder

Als gastouder heb je vaak deze keuze: pas je bij de kinderen thuis op of komen ze bij jou? Veel ouders vinden het fijn om hun kinderen weg te kunnen brengen, maar doen dit liever niet naar een buitenschoolse opvang. Ze kiezen liever voor de persoonlijke aandacht van een gastouder. Door jezelf aan te melden bij een gastouderbureau kom je gauw in contact met ouders die op zoek zijn naar opvang.

2 – Tekstschrijver

In principe kun je ieder beroep waar alleen een computer voor vereist is natuurlijk vanuit huis uitvoeren. Zo ook het vak van tekstschrijver! Sterker nog: je kunt je laptop overal mee naartoe nemen en zou je werk dus ook vanaf het strand van één van de Canarische eilanden kunnen uitvoeren. Als je teksten maar goed zijn! Zeker wanneer je als zelfstandige aan de slag wilt, is dit een goede optie. Maar ook als je je teksten voor een bedrijf schrijft, kun je dit in steeds meer gevallen (deels) thuis doen!

3 – Fotograaf

Oké, toegegeven: voor het maken van foto’s zul je doorgaans op locatie moeten zijn. Maar dan zullen ze bewerkt moeten worden en dat kun je prima thuis doen! Je kunt er zelfs voor kiezen om je eigen fotostudio aan huis te beginnen en bijvoorbeeld portretfoto’s te schieten. Dan hoef je de deur helemaal niet meer uit! Dus, is fotograferen jouw hobby, waar je graag je beroep van zou willen maken? Dan is freelance fotograaf wellicht iets voor jou!

4 – Klantenservicemedewerker

Ben jij hulpvaardig ingesteld, heb je graag klantcontact, maar gruwel je ervan om dag in, dag uit in een belkamer vol telefoons, beeldschermen en kakelende collega’s te zitten? Dan is er goed nieuws: veel bedrijven bieden hun klantenservicemedewerkers de mogelijkheid hun werk vanuit huis te doen! Het enige dat je nodig hebt is een computer en een headset. Zolang je maar bereikbaar bent kun je ondertussen dingen in het huishouden doen: je bepaalt zelf je eigen dagindeling.

5 – Kunstenaar

Ja, toegegeven: je moet wel lef hebben om voor jezelf aan de slag te gaan als kunstenaar. Maar wanneer je bijvoorbeeld heel goed kunt schilderen of beeldhouwen én je hebt er vertrouwen in dat je jouw werk aan de man kunt brengen: waarom zou je het dan niet proberen? Richt in je huis of schuur je eigen atelier in en je kunt dagelijks bezig zijn met datgene dat je het liefst doet, zonder ervoor de deur uit te hoeven!