verhuisdeken

Het gebruik van een verhuisdeken

Wanneer je gaat verhuizen, wil je dit het liefst zo snel en soepel mogelijk laten verlopen, maar zeker zonder schade. Gelukkig is er een handig hulpmiddel dat hierbij dan ook zeker van pas komt, namelijk een verhuisdeken. Maar hoe gebruik je zo’n deken nu precies? In dit artikel wordt het uitgelegd.

verhuisdeken

Extra bescherming

Voordat over gegaan wordt op het gebruik, is het wel zo handig om wat meer te weten over wat een dergelijke deken nu precies is en welk doel het heeft. Kortgezegd is een verhuisdeken een deken die gebruikt wordt om meubels tijdens een verhuizing bescherming bieden tegen mogelijke schade. De dekens zijn sterk en dik van stof, waardoor ze goed tegen een stootje kunnen en krassen en deuken voorkomen. Wel zo prettig, want niemand zit te wachten op verhuisschade.

Het gebruik

Nu dat helder is, wil je weten hoe je zo’n handige deken precies gebruikt. Gelukkig is dit relatief simpel. Het beste leg je een verhuisdeken in een verhuiswagen in ieder geval op de grond, zodat meubelstukken niet kunnen gaan schuiven en krassen zodoende worden voorkomen. Ook langs de wand kun je het best een deken gebruiken. Leg deze over het meubelstuk heen en laat de deken aan de zijkant doorlopen. Plaats hier desgewenst weer spullen bovenop. Je hebt er dan een goede beschermlaag tussen zitten en hoef je dus niet druk te maken over eventuele schade. Kleinere spullen kun je eenvoudig inpakken in deze dekens. Gewoon goed omwikkelen en klaar ben je.

Gewone deken als alternatief?

Misschien denk je nu dat je net zo goed een gewone deken kunt gebruiken. Natuurlijk kun je dit doen en zal dit iets van bescherming bieden, maar doorgaans is een gewone deken niet sterk genoeg. Deze zal dus sneller slijten en scheuren. Ook de dikte van de stof is toch anders, waardoor schade niet zo goed voorkomen wordt als dat eigenlijk gewenst is.