Onze hele wereld is zo’n beetje digitaal. E-books, Netflix, online nieuwszenders, Google Maps, alles wat je nodig hebt is online te vinden. Maar dat kost nog altijd geld. Dus hoe krijg je de beste deals voor het internet dat je voor zo veel dingen gebruikt?

Geografisch gunstig

Wat je als allereerste na kan gaan (en wat ook wel slim is om meteen uit te zoeken) is welke internetproviders er beschikbaar zijn in jouw buurt. Er zijn genoeg websites waar je je adres in kan voeren, die jou dan laten zien welke internetproviders er allemaal beschikbaar zijn voor jou. Al deze providers hebben dan ook weer het aanbod van DSL, kabel of glasvezel verbindingen. Die hebben allemaal hun nadelen. Zoek dit even op of vraag rond bij je vrienden en buren rond, over wat zij hebben gekozen en waarom. Alles heeft voordelen en nadelen.

Hoe gebruik jij jouw internet?

Het volgende waar je over na moet denken is hoe veel en vaak je het internet gebruikt, en waarvoor. Als je af en toe iets op wilt zoeken maar hoofdzakelijk werkt met apps zoals Word, die geen internet nodig hebben, is snelheid minder belangrijk dan wanneer je online gamet, bijvoorbeeld. Ook de tijd die je online doorbrengt is belangrijk. Gebruik je het internet elke dag, of af en toe een keer?

1 + 1 = Voordeel!

Ook is het misschien slim om combinatie deals te checken. Veel providers in Nederland hebben een combi-deal voor internet en TV, of een internetabonnement dat je ook op je televisie kan installeren. Dit werkt hetzelfde met abonnementen voor huistelefoons, alhoewel die steeds minder gebruikt worden. Maar een combinatie deal kan je veel besparen. Dingen als de Horizon Box van Ziggo of een internetverbinding op je PS4 kunnen erg fijn zijn als je meer dingen online bekijkt dan op je TV.

Denk dus goed na over hoe veel en hoe vaak je je internet gebruikt, en zoek op welke providers er handig zijn voor jouw buurt. Daarnaast is het ook handig om na te gaan of er combi deals beschikbaar zijn die interessant zijn voor waar je naar zoekt. Zolang je op een rijtje hebt wat je wilt van je internet, komt alles goed!