Incassering

Incassering veilig stellen

Voor bedrijven is het vervelend als hun incassering niet vlot verloopt. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom klanten niet op tijd betalen, maar één daarvan is, dat ze hun eigen financiële administratie niet op orde hebben. Een andere oorzaak kan zijn dat hun liquiditeit onvoldoende is. Dat zijn oorzaken waar je als bedrijf geen last van hoeft te hebben, door voorafgaand aan een transactie of een contract te checken of de andere partij wel aan zijn verplichtingen kan voldoen. Dat wordt gedaan door middel van een creditcheck.

Incassering

Slechte betalers omzeilen

Het is voor specialisten niet zo moeilijk om te achterhalen of bedrijven bij de incassering voor problemen gaan zorgen. Ten eerste kunnen er conclusies worden getrokken uit de historie. Als een bedrijf of en consument in het verleden al eerder te maken heeft gehad met het ontstaan van betalingsachterstanden, is dat een reden om extra alert te zijn. Bedrijven die moeite hebben om hun hoofd boven water te houden zijn ook risicovol. Het is bij slecht betalende bedrijven lang niet altijd de opzet om rekeningen te laat te betalen. Soms is er sprake van overmacht. Desondanks kun je deze bedrijven beter niet in je klantenkring hebben.

Credit check integreren

Bedrijven die voor hun administratie al gebruik maken van de tools van CBMK hebben automatisch de mogelijkheid om een credit check te doen. Deze tools zijn uitgerust met een optie waarbij er vlaggen verschijnen als zakelijke klanten of consumenten een slechte reputatie hebben. Je kunt dan besluiten om de klant dat product niet te leveren. Een andere voorzorgsmaatregel is dat je extra alert bent op het te laat betalen van facturen. Door meteen stevig te reageren met juridisch correcte maatregelen voelt een klant een grotere druk om zijn betalingen naar jouw bedrijf met voorrang af te handelen.