Is je matras aan vervanging toe? Wacht niet te lang met een nieuwe aan te schaffen

Wanneer aan bepaalde voorwerpen slijtage ontstaat of beschadigingen zichtbaar zijn hoef je niet per se altijd gelijk over te gaan op het aanschaffen van een nieuw exemplaar. Als het echter gaat om het matras dat je elke dag gebruikt, dan zit dat toch anders. Vergeet namelijk niet dat je matras een directe invloed heeft op de kwaliteit van je nachtrust. Daarmee heeft het dus ook impact op hoe je je overdag voelt. Een versleten matras kan dus ontegenzeglijk voor flinke problemen zorgen. Een nieuw matras 140 x 200 van Perfecthomeshop kopen is dus iets waar je beter niet te lang mee kunt wachten. 

3 goede redenen om voor een twijfelaar te kiezen

Dat we hierboven zo nadrukkelijk het formaat 140 x 200 centimeter noemen is zeker geen toeval. Bedden met een breedte van 120 of 140 centimeter worden in de volksmond ook wel twijfelaars genoemd. Ondanks deze niet extreem vleiende naam hebben twijfelaars toch echt grote voordelen te bieden, te weten: 

  • Voor één persoon biedt een twijfelaar een heerlijke hoeveelheid ruimte. Met z’n tweeën kun je dit bed echter ook prima gebruiken.
  • Twijfelaars zijn in de aanschaf goedkoper dan bedden die een uitgesproken tweepersoonsformaat hebben.
  • Wanneer je over een niet al te grote slaapkamer beschikt, of een kamer die relatief vol staat met andere spullen, dan kan het zomaar zijn dat een twijfelaar net wel past en een groter tweepersoonsbed net niet.