Maak een statement met de zwevende visgraatvloer

Stel je voor: je gaat je huis verbouwen. Je hebt alles al besloten en gepland en de bestellingen zijn al bijna de deur uit. Je weet de kleur van je muren, de ene andere kleur van de accentmuur, je weet wat voor nieuwe stoelen en welke boekenkast je al drie jaar wilt. Het enige dat je nog niet weet is welke vloer je nu wilt leggen. Je wilt iets unieks, maar geen legproces dat je verbouwing met een paar weken vertraagd. Overweeg dan eens de zwevende visgraatvloer.

Visgraatvloer 101

De normale visgraatvloer ken je waarschijnlijk wel. Kortere (vaak kunststof met een houtprint) planken die in een gevlochten, of visgraat patroon gelegd worden. Het is een ontzettend mooie en unieke stijl vloer die je woonkamer of andere kamer net even wat unieker maakt. Het enige nadeel: alle planken moeten individueel aan de fundering gelijmd worden, wil de vloer mooi blijven. Dit kan erg lang duren en ook prijziger worden dan het leggen van een normale vloer, omdat het zo veel extra werk is.

De zwevende variant

Gelukkig is er de zwevende visgraatvloer. Deze vloer wordt van tevoren helemaal uitgemeten en kan zonder lijm gelegd worden. De enige voorwaarde is dan dat de ondergrond volledig vlak en waterpas is, maar dat valt te regelen. De zwevende visgraatvloer komt in twee formaten. Je hebt de bekende visgraatvloer, met kleinere, dunnere planken, van het formaat 12cmx60cm. Ook heb je de zwevende visgraatvloer in walvis formaat, met planken van 18cmx72cm. Dit maakt het leggen van de vloer nog makkelijker, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je het patroon minder goed ziet.

Vloerolie: het kan!

Een visgraatvloer wordt ook vaak behandeld met een bepaald soort olie, zodat het uiterlijk veranderd en de vloer nog mooier naar voren komt. Ook wordt de vloer hierdoor beschermt. Je hebt oliesoorten die de kleur van de vloer veranderen, zodat je vloer een warmere of een koudere ondertoon krijgt en zo nog beter bij je kamer past. Ook beschermen de meeste oliën tegen warmte en vocht, waardoor je vloer zo lang mogelijk mooi blijft.

Als je dus op zoek bent naar een unieke vloer, maar niet naar een extra lange verbouwing, dan is de zwevende visgraatvloer echt iets voor jou. Je kan hem nog helemaal naar je wensen aanpassen door de kleur aan te passen met een vloerolie, of door een ander formaat te kiezen. Succes!