tuinschuur

Opgeruimd staat netjes

Elke doe-het-zelver kent het wel: rondslingerende spullen door de tuin. Je doet een poging om het ‘netjes’ in een hoek op een stapel te leggen, maar eigenlijk stoor je je er toch mateloos aan. Gelukkig is daar een hele simpele oplossing voor: de tuinschuur. Een klein hutje van hout in de hoek van je tuin, kan een einde maken aan de ergenissen. Al het gereedschap, materialen en werkkleding kunnen makkelijk opgeborgen worden in het schuurtje, waardoor irritaties verdwijnen als sneeuw voor de zon. En mooie is: alles is ook nog eens makkelijk terug te vinden!

tuinschuur

Is dat alles?

Kortom, nee. Een tuinschuur brengt nog meer met zich mee. Een houten tuinschuur geeft namelijk je tuin een rustgevende, warme sfeer. Natuurlijk mengt de kleur van het hout zich heel natuurlijk met de rest van de tuin, maar een bouwwerk als een tuinschuurtje geeft het oog ook houvast in de wirwar van planten wanneer je door het raam je tuin inkijkt. 

Daarnaast kan een tuinschuur een geschikte groeiplaats vormen voor bepaalde planten. Zo kan deze bijvoorbeeld schaduw bieden aan schaduwplanten, maar ook voor klimplanten is de wand van de tuinschuur uitermate geschikt. Een tuinschuur is dus niet alleen een opbergplek, maar ook dé toevoeging in de tuin voor orde en rust.