Koop je nieuwe of gebruikte reachtruck gewoon online

Ben je toe aan een andere reachtruck? Dan hoef je daar de deur niet voor uit. Niet in eerste instantie in ieder geval. Je kunt online de mooiste, nieuwste reachtrucks vinden, maar je kunt hier ook prima terecht voor gebruikte exemplaren. Het voordeel van een nieuwe reachtruck spreekt voor zich: alles is nieuw en je kunt deze precies zo laten maken als je zelf wilt. Het voordeel van een gebruikt exemplaar mag je echter ook niet over het hoofd zien: deze gebruikte reachtrucks zijn vaak voordeliger geprijsd en kunnen evengoed nog jarenlang dienst doen. Het nadeel van de aanschaf van een nieuwe reachtruck is dat je vaak moet wachten tot deze, eindelijk, geleverd wordt. Het nadeel van de aanschaf van een gebruikte reachtruck is dat je niets te zeggen hebt over de kleur. Al kun je deze natuurlijk altijd laten spuiten in de kleuren van jouw bedrijf.

Waar wordt een reachtruck voor gebruikt?

Je ziet reachtrucks vooral in gebruik in grote magazijnen, waar de spullen hoog opgestapeld staan op stellingen. Een reachtruck lijkt wel wat op een heftruck, maar doordat je in een reachtruck een kwartslag gedraaid zit ten opzichte van de lepels kun je het overzicht beter bewaren. Reachtrucks zijn altijd voorzien van een elektrische aandrijving en dus uitermate geschikt voor gebruik binnen. Natuurlijk zijn er wel onderlinge verschillen te benoemen tussen de verschillende reachtrucks.

Welke verschillen zijn er?

Om te beginnen het merk. Ben je erg merkvast en wil je perse al je machinerie van een bepaald merk, dan kun je een selectie maken in het keuzemenu en gaan voor een bepaald merk. Ook zijn reachtrucks te vinden in verschillende laadvermogens, ledig gewicht en totaalgewicht. Dit kan dan weer erg van belang zijn om de vloer van je magazijn heel te houden. Voor je een keuze maakt is het altijd belangrijk om precies op papier te zetten wat je precies zoekt.

Kan iedereen er zomaar mee aan de gang?

Voor je veilig overweg kunt met reachtrucks en heftrucks zul je een dag op cursus moeten. Je leert dan alle ins en outs van het werken met deze apparatuur. BIj verkeerd gebruik kunnen namelijk ernstige ongelukken gebeuren en kunnen complete gebouwen beschadigd raken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat de mensen die gebruik gaan maken van jouw reachtrucks altijd een certificaat op zak hebben. Je weet dan zeker dat jouw mensen goed weten wat ze doen. Het onderhoud aan deze machines kun je vaak zelf, maar je kunt het ook uitbesteden.