De do’s en don’ts van een sollicitatiebrief

Als jij iemand bent die niet succesvol is in solliciteren en denk je dat er nog veel verbetering kan in het schrijven van je sollicitatiebrief? Dan is dit artikel wel wat voor jou. Hierin vertellen we je alles wat je wel en niet moet doen tijdens het schrijven van jouw sollicitatiebrief.

Zorg er daarom voor dat je rekening houdt met de volgende do’s en don’ts tijdens het schrijven van de sollicitatiebrief.

  1. Vroeg solliciteren – Je hebt een betere kans om de aandacht van de recruiter te trekken is als je een vroege sollicitant bent. Solliciteer binnen 2-3 dagen nadat de vacature gepubliceerd is, vooral uitzendbureaus van hoger opgeleiden houden hier rekening mee, omdat dit laat zien dat iemand ijver is.
  2. Houd het kort en zoet – Houd de sollicitatie of e-mail kort. Je wilt je autobiografie hier niet schrijven.
  3. Controleer op fouten – Lees de inhoud altijd na voordat je de e-mail verzendt. Vergeet niet om te controleren of je de juiste documenten hebt bijgevoegd. En check op spellings- en grammaticale fouten, zulke fouten zien er namelijk erg slordig uit.
  4. Houd het origineel – Kopieer de inhoud niet. Voeg een persoonlijk tintje toe aan elke sollicitatiebrief.
  5. Match het goed – Elke sollicitatiebrief moet worden aangepast volgens de functie waarop je solliciteert. Dus, neem hints uit de functiebeschrijving en neem een kijkje op de bedrijfspagina .
  6. Professioneel e-mailadres gebruiken – Zorg ervoor dat je een e-mailadres gebruikt dat professioneel klinkt. Je kan een apart e-mailaccount bijhouden voor taakgerelateerde communicatie, dit helpt je ook je e-mails beter bij te houden.
  7. Contactgegevens delen – Vergeet niet om je contactgegevens te vermelden, zoals mobiel nummer, Skype Id, etc. aan het einde van je sollicitatiebrief of e-mail.

Hopelijk kan je met deze do’s en don’ts een goede sollicitatiebrief opmaken waarmee jij de baan scoort die je altijd al hebt gewild (Bron: https://www.premiumprofiles.com/nl).