Glucosamine

Glucosamine

Ik ben een fervent voorstander van vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Ik ben altijd opgevoed met het idee; alles wat je nodig hebt zit in de natuur. Maar dit is niet altijd het geval. Wij aten iedere avond aardappelen, vlees en groente. Veel variatie was er niet, maar ik kreeg dus niet veel verschillende voedingsstoffen binnen. Op latere leeftijd kwam ik erachter dat ik een ijzertekort had. Niet ernstig, maar daar kun je makkelijk ijzertabletjes voor slikken. Zo kwam ik erachter dat ik soms niet alle voedingsstoffen tot me nam die belangrijk zijn voor mijn lichaam, zo ook Glucosamine. Deze stof bevordert de aanmaak van kraakbeen, wat erg belangrijk kan zijn als je al wat meer op leeftijd komt.

Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met voedsel, maar wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie toch liever niet. Ik heb natuurlijk de gebruikelijke taco avond meegemaakt, spaghetti of andere pasta’s bereid, ik heb zelfs een tijdje op oergezonde salades en soepen geleefd in de tijd dat ik wat probeerde af te vallen. Maar ook in de soep en salade tijd, kan het voorkomen dat je je soms even niet zo lekker voelt. Energieloos, of anderszins moe, duizelig, ziekjes. Er kan altijd wel iets mis zijn. Het si dus verstandig om zelf goed te checken wat je lichaam mist en waar het zin in heeft. Je lichaam moet je zien als een computer; als het water nodig heeft, krijg je dorst. Een duidelijk teken van hey, hier moet wat water in! Hetzelfde bij eten. Maar niet voor elke vitamine of mineralen heeft het lichaam een alarm knop. Het is aan jou zelf om je lichaam goed te voeden en van alles te voorzien!

Tegenwoordig staat zowel mijn badkamer als mijn keuken vol met leuke potjes vitamines en mineralen. Ik ging van een alles in één potje (ook handig) naar alles apart, omdat ik toch het fijn vind om zelf te weten wat ik in neem en wanneer. Controle over de zaak, noem ik dat. Kijk zelf ook eens goed naar je voedingspatroon. Wat eet je vaak, wat eet je minder? Wat zit daarin dat je lichaam wel goed kan gebruiken? Zorg goed voor jezelf!