Hoe kun je het beste solliciteren

Stel je voor: Je bent van plan om te gaan solliciteren op de vacature logistiek medewerker, dan is het tijd om de vervolgstappen te zetten om een zo goed mogelijke sollicitatie op te sturen. Begin met de basis, zorg dat je een cv hebt waar alle nodige gegevens op staan en waar duidelijk jouw ervaring en kunde op aangegeven wordt. Dit is een vereiste voor iedere sollicitatie. Daarnaast wordt er bij veel vacatures ook om een motivatie gevraagd en hiermee kun jij vaak echt onderscheid maken van andere sollicitanten. 

Sollicitatie versturen

In een goede motivatiebrief schrijf je wat je bij een vorig bedrijf geleerd hebt wat ook van pas kan komen bij deze functie, daarnaast schrijf je subtiel wat je bij de vorige baan niet zo aantrekkelijk vond en wat deze baan jou wel zou kunnen bieden en natuurlijk moet je niet vergeten waarom jij die bepaalde vacature zo interessant vindt en waarom jij aangenomen moet worden. Vaak krijg je een handigheid in het schrijven van deze brieven wanneer je het vaker doet, maar gelukkig is dat vaak niet nodig. Je cv stuur je samen met de motivatie op naar het bedrijf en dan is het afwachten of je een reactie krijgt met daarin een uitnodiging. 

Het sollicitatiegesprek 

Wanneer je ook op een tractorchauffeur vacature gesolliciteerd hebt en je hier alles voor gestuurd hebt en je ontvangt een positieve reactie en je mag op gesprek, kun je je hier het beste wel even voor voorbereiden. Zo is het goed om de vacature nog eens door te lezen en te bedenken wat jou hier zo in aantrok. Ook kun je extra punten scoren door de website van het bedrijf te bezoeken zodat je al een beetje meer informatie hebt en je makkelijker mee kunt praten. Wees overtuigd van je eigen zelfkennis en wees jezelf, bedrijven prikken er makkelijk doorheen wanneer je dit niet bent.