Je wilt gaan solliciteren

Veel mensen zijn werkloos. Ze zitten thuis en zoeken hard naar de juiste baan die bij ze past. Als je eenmaal een mooie functie hebt gevonden die bij je past, ga je solliciteren. Je komt vaak in een ronde terecht waar ook andere aan deelnemen. Jouw taak is om de beste te zijn van die ronde en te laten zien dat de baan het beste bij jou past. Je moet erg je best doen om te laten zien wat je in huis hebt want dat zullen de andere ook gaan doen. Op het moment nog voordat je gaat solliciteren gaat er een hele zoektocht aan vooraf. Vaak kan dit weken, maanden of zelfs jaren duren voordat je het gene hebt gevonden waarnaar je opzoek was.

Wat ga je doen

Je probeert via verschillende kanalen de juiste vacatures te bekijken. Je hebt natuurlijk heel veel branches in ons land dus moet je kijken welke branches je het beste schikt. Ben je iemand die graag met ouderen werkt of ben je meer oriënterend in de ICT branche. Dit bepaalt welke vacatures je gaat bekijken. Of je de zorg vacatures bekijkt of de ict vacatures, het duurt waarschijnlijk even lang voordat je het juiste hebt gevonden wat bij je past. Als je het eenmaal gevonden hebt kan je dus gaan solliciteren en hopen dat je wordt aangenomen. 

Je word aangenomen

Als je wordt aangenomen kun je gaan werken en krijg je waarschijnlijk een proefperiode. Deze proefperiode moet je laten zien wat je kunt en laten zien dat je de vaardigheden onder de knie hebt om het beroep uit te voeren. Als je ook de proeftijd door bent dan kun je echt aan de slag. Je krijgt een contract en je kan gaan werken en datgene doen wat je erg leuk vind. Dit moet je waarschijnlijk voor een lange tijd doen daarom is het erg belangrijk dat je goed uitzoekt wat je wilt gaan doen voordat je iets gaat doen wat je niet leuk vind. Dat kan ertoe leiden dat je het werk minder goed uitvoert, dat je een lagere functie krijgt en zo dus ook minder betaald krijgt later. Je kan er financieel maar ook mentaal last van krijgen als je niet goed uitzoekt wat je wilt gaan doen. Online en bij Westlandse banen vind je heel veel informatie en vacatures dus oriënteer goed in verschillende branches en maak van je passie je werkt.