Hoe kun je snowboarden leren?

Snowboarden is een sport waarbij je met een board aan je voeten vast zit een helling af gaat die bedekt is met sneeuw. Dit is een sport die je kunt leren, maar vaak gaat met vallen en opstaan. Het is erg moeilijk om jezelf snowboarden te leren. Er wordt dan ook geadviseerd om eerst lessen te nemen. In deze lessen leer je de basis dingen waarna je zelf meer kunt gaan proberen. In nederland kun je lessen nemen bij een indoor ski-gebied zoals snowworld. In het buitenland zijn er veel leraren en leraressen die dit doen. Wanneer je snowboard gevorderd bent kun je gaan oefenen met trucjes op de piste.

Beginnende snowboarders

Zoals er net al beschreven wordt is het als beginnende snowboarder het beste om eerst lessen te nemen. Maar ook zijn er voor beginnende boarders andere materialen beter. Je zou bijvoorbeeld een freeride snowboard kopen of kunnen huren. Dit is een soort snowboard die vaak wordt gebruikt door beginners. Een freeride snowboard valt ook wel onder een all-mountain board. Deze board zijn ontwikkeld om voor alles te gebruiken en je schijnt er snel op te leren. Omdat deze board voor alle omstandigheden gemaakt zijn kunnen gevorderde snowboarders deze ook gebruiken. Deze boards kunnen namelijk on-piste maar ook off-piste.

Gevorderde snowboarders

Voor gevorderde snowboarders zijn er meer dingen mogelijk. Ze kunnen veel verschillende boards gebruiken en van verschillende merken materiaal kopen, zoals van anon. Vaak kijken gevorderde snowboarders naar hun stijl. De één vindt het leuk om veel trucjes te doen en koopt dat ook een board waarbij dat mogelijk is. Ook maken zij sneller gebruik van het op maat laten maken van de snowboards zelf maar ook de bindingen en de stand hiervan. Het wordt dan helemaal naar eigen voorkeur gemaakt. Ook gevorderde snowboarders kunnen gebruik maken van lessen, maar dit gaat natuurlijk op een hoger niveau. Ook gaan gevorderde snowboarders vaak van hogere en steilere pistes.