belgische kust

Ook België heeft leuke stranden

In Nederland denken we vaak dat we verwend zijn met de kustlijn die we hebben, maar wanneer je de belgische kust kent weet je ook dat er meerdere leuke plaatsen zijn waar je naartoe op vakantie kunt gaan. Je hebt er meerdere grote en kleine plaatsen waar het goed vertoeven is bij de zuiderburen, de grootste plaats is Oostende. Leuk om de haven te bezoeken waar iedere dag de boten aankomen met verse vis, op de vismarkt die je kunt bezoeken wordt een gedeelte van deze vis verkocht.

belgische kust

Luxe badplaats in België

Wanneer je op zoek bent naar de belgische kust waar je wilt genieten van luxe en comfort dan zit je in Knokke Heist zeker goed. De plaats staat er bekend om dat er mensen komen die het breder hebben dan de gemiddelde vakantieganger, golfclubs, villawijken en vijfsterrenhotels zijn hier de normaalste zaak van de wereld. Je moet niet vreemd opkijken als je door het stadje mensen ziet rijden met golfwagentjes, maar de meeste mensen komen er natuurlijk voor het strand en de zee.

Uitwaaien op de pier

Wil je lekker uitwaaien aan de belgische kust op een pier? In Blankenberge is er een pier aanwezig waarop je 350 meter de zee in kunt lopen om lekker uit te waaien, in het dorpje zelf is er ook meer dan voldoende te doen tijdens je vakantie. De nieuwe jachthaven waar plaats is voor meer dan 300 jachten, heeft ervoor gezorgd dat Blankenberge een populaire plaats is geworden aan de kust.