Kies voor vintage hoeden voor een extra stijlvolle look

Vintage hoeden zijn iets unieks. Ze zijn enerzijds klassiek, anderzijds zeer hip. Hoeden met een vintage uitstraling worden tegenwoordig niet alleen meer door retro-fanatiekelingen gedragen. Je ziet vintage hoeden ook op moderne, hedendaagse en trendy outfits. En waarom ook niet. Een hoed kan je outfit helemaal bepalen, wat je op dat moment ook draagt. Het is bewezen dat mensen als eerste naar je aangezicht kijken wanneer je ze ontmoet. Een hoed is hier onlosmakelijk aan verbonden. Met een outfit en een vintage hoed zie je er totaal anders uit dan met dezelfde kledij en bijvoorbeeld een grote zonnehoed.

Wanneer spreek je van een vintage hoed?

Het begrip ‘vintage’ is niet zo makkelijk te omschrijven. Vintage duidt in ieder geval op authenticiteit. De huidige vintage hoeden zijn ontworpen op basis van de originele modellen. Een hoed wordt pas vintage genoemd wanneer hij 30 jaar bestaat. Voor vintage hoeden gaat men zelfs tot de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Vintage hoeden lijken op klassieke hoeden, Fedora hoeden, Panama hoeden of Trilby hoeden. Maar zoek bij de verkoper écht op het woord ‘vintage’ en je krijgt hoeden te zien met precies die ene unieke retro look.

Koop je vintage hoed gewoon online

Wat is er nu makkelijker dan je vintage hoed gewoon via internet te bestellen? Je maakt je keuze, je bepaalt welke maat je nodig hebt en je stuurt je order gewoon door. Even later wordt hij thuis geleverd. Makkelijk toch? Het voordeel van online kopen is dat je nooit voor gesloten deuren staat, dat je precies weet wat er in voorraad is en dat je bovendien een enorme keuze hebt. En misschien doe je ook nog ideeën op voor een andere type van hoed waar je nog niet direct aan gedacht had. Laat je inspireren door de vele modellen, kleuren, stijlen en eigenschappen van de hoeden. Begin alvast al maar je outfit uit te zoeken. Binnenkort pronk jij met je vintage hoed!