Alan red tshirt

Tips voor de herfst

Omdat het officieel herfst is wil ik graag wat tips geven om deze koude tijd weer door te komen. We wonen tenslotte wel in Nederland, dus we hebben allemaal meer paraplu’s in de kast dan shirtjes met korte mouwen. Mijn eerste tip is daarom ook: draag een Alan Red T-shirt onder je kleding! Dit t-shirt gemaakt van fijne kwaliteit houd je lekker warm en laat je niet zomaar zweten. De tijd van een trui aan trekken en naar buiten zonder jas is helaas voorbij. Geloof je me niet? Werp dan nu een blik naar buiten!

Regenlaarzen zijn ook een musthave voor bewoners van dit land. In Nederland valt er erg veel regen, en wij zijn een ondernemend fietsersvolk. Door weer en wind (letterlijk) stappen wij toch op de fiets, waarna we natgeregend aan komen op onze bestemming. Je pantalon, mooie pumps en aktetas zeiknat. Fietsen met een paraplu in de ene hand en het andere balancerend op het stuur, terwijl je een tas vast houd is niet voor iedereen weggelegd. Koop daarom een paar fashionabele regenlaarzen, liefst in een lakleer, zodat je er nog gewoon mee naar werk kan. Als dit geen optie is; raad ik waterafstotende spray aan. Dit spuit je gewoon op je schoenen, even laten intrekken, en na een halfuur trekt het water niet meer de stof in maar glijdt het er zo vanaf. Top!

Een andere tip om de herfst door te komen is vitamines slikken. We gaan van dertig graden en veel zon naar veertien graden en weinig zon, harde wind en rillingen over de rug. Dit heeft een groot effect op je gezondheid. Slik daarom altijd extra voedingssupplementen en vitamines en mineralen. Ik raad vitamine D aan! Je krijgt in je voeding natuurlijk heus wel wat voedingsstoffen binnen, maar lang niet altijd genoeg. Een beetje variatie zorgt al voor een breed scala aan voedingsstoffen, maar als je geen zin, tijd of geld hebt om veel en uitgebreid te koken, dan is het toch net zo gemakkelijk om even een potje vitamines te halen en die bij het ontbijt in te nemen? Als je bijvoorbeeld niet vaak vis eet omdat je het niet lekker vind of vanwege een allergie, dan kom je visolie en omega-3 te kort. Neem deze lekker in de vorm van een tablet en je zit weer aan je taks!

Dus in het kort: eet goed, kleed je goed aan, pas op voor regen. Fijne herfst!