Werken vanuit huis: tips

Als de levensstijl van thuiswerken nieuw voor je is, of het nu is vanwege het coronavirus of omdat je een baan op afstand hebt weten te vinden, heb je misschien gemerkt dat je je gewoonten en routines moet veranderen om werken vanuit thuis een succes te maken. Op afstand werken, vooral wanneer je het grootste deel van de tijd vanuit huis werkt, betekent het uitzoeken van nieuwe problemen. Hier zijn een aantal tips om een ​​beter en productiever leven op afstand te leiden (Bron: https://thuiswerkwinkel.nl/).

Plan pauzes in

Als je voor een organisatie werkt, ken dan het beleid inzake pauzes en neem ze. Als je als zelfstandige werkt, geef jezelf dan voldoende tijd gedurende de dag om weg te lopen van het computerscherm en de telefoon. Een lunchpauze en twee pauzes van 15 minuten lijken de standaard te zijn voor fulltime werknemers. Voor computergebaseerd werk en ander zittend werk is het belangrijk om af en toe op te staan ​​en te bewegen om je bloedsomloop op gang te krijgen, ten minste eenmaal per uur. Het helpt ook om je ogen regelmatig van het scherm te halen, ook al is het een micropauze van 10-20 seconden hebt. Met een elektrisch verstelbaar bureau kan je ook staand werken en zorg je er ook voor dat je lichaam niet verkrampt van het zitten.

Stel basisregels in met de mensen in je huis

Stel basisregels op met andere mensen in je huis of die je ruimte delen wanneer je werkt. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt die thuis leren of die thuiskomen van school terwijl je nog aan het werk bent, hebben ze duidelijke regels nodig over wat ze in die tijd wel en niet mogen doen. Als je een ruimte deelt met een andere volwassene die thuis werkt, moet je misschien onderhandelen over stille tijden, vergadertijden en gedeelde apparatuur, zoals bureaus en stoelen.

Bovendien, alleen omdat je thuis bent en mensen in huis kunt laten of voor huisdieren kunt zorgen, wil nog niet zeggen dat andere gezinsleden ervan uit moeten gaan dat je dat altijd zult doen. Als je ervoor kiest om het huishoudelijk werk zo te verdelen, is dat prima, maar als je het gewoon standaard op je neemt omdat je thuis bent, voel je je misschien misbruikt en kan je productiviteit eronder lijden.