Zo vind je de beste interim controller

Het zoeken naar een geschikte interim controller kan veel tijd kosten. Of je nu een manager of een recruiter bent, het vinden van de juiste kandidaat voor je team is belangrijk. Met deze vijf tips heb je alles wat je nodig hebt om een goede interim controller te vinden voor een tijdelijke baan.

Ken je behoeften

Voordat je begint met het interviewen van potentiële kandidaten, neem je de tijd om na te denken over wat voor soort ervaring en kwalificaties je ideale interim controller zou moeten hebben. Wordt van hen verwacht dat ze softwarekennis hebben? Zijn er hiaten in hun ervaring die moeten worden aangepakt? Begrijpen naar welk type kandidaat je op zoek bent, zal je selectieproces helpen beperken en dus versnellen.

Vraag om referenties

Bij het overwegen van een interim controller is het belangrijk om te vragen om referenties van eerdere werkgevers en collega’s om zo wat extra achtergrond te vergaren. Door deze informatie vooraf te hebben, geef je een idee van hoe goed de kandidaat in je organisatie past en of ze de vaardigheden hebben die nodig zijn om snel te kunnen excelleren in hun rol.

Houd rekening met soft skills

Een goede interim controller moet sterke soft skills bezitten, zoals communicatie, samenwerking, probleemoplossing en emotionele intelligentie. Wanneer je potentiële kandidaten interviewt, dien je vragen stellen over hoe ze moeilijke situaties zouden aanpakken of met andere teams binnen de organisatie kunnen werken, zodat je een idee kunt krijgen van hun interpersoonlijke dynamiek en het vermogen om met anderen te werken om een soepele overgangsperiode te garanderen.

Houd rekening met tijd en kosten

Bij het inhuren van een interim controller is het belangrijk om rekening te houden met zowel tijd als kosten bij het nemen van je beslissing. Hoe lang zijn ze van plan om bij je organisatie te zijn? Wat is hun dagelijkse tarief? Door deze vragen vooraf te beantwoorden, zorg je ervoor dat je uiteindelijk niet meer geld uitgeeft dan nodig of berekend.

Zorg voor een plan

Zodra je je interim controller hebt gekozen, zorg er dan voor dat er een plan is voor hoe ze zullen overgaan in de rol en hoe lang ze in het bedrijf moeten blijven. Dit plan moet specifieke doelen en verwachtingen bevatten, evenals deadlines, zodat iedereen weet wat er gedurende deze periode moet worden bereikt voordat ze weggaan nadat hun taak hopelijk naar tevredenheid is voltooid.

Bron: www.ditisfeller.nl